τηλεφωνήστε : γραφείο 27440-24080 κινητό 694-437-4008

Το Λουτράκι


WIDE LOUTRAKI 1920X400

Το Λουτράκι είναι πόλη του νομού Κορινθίας, αναγνωρισμένη λουτρόπολη από το 1925, τουριστικό θέρετρο γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του και το καζίνο του. Βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο, και είναι έδρα του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας, ενώ πάνω από την πόλη δεσπόζουν τα Γεράνεια όρη. Απέχει 84 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 4 από την Κόρινθο, και κατά την απογραφή του 2011 είχε 21.100 κατοίκους.

Στην αρχαιότητα η περιοχή ήταν γνωστή σαν Περαία γη και στη θέση του Λουτρακίου ήταν η αρχαία κώμη Θέρμες ή Θέρμαι, γνωστή από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της. Θεωρούνταν αγαπημένη πόλη των θεών και προστάτιδά της ήταν η Θερμία Αρτέμιδα. Η σημερινή ονομασία του Λουτρακίου οφείλεται στις ιαματικές πηγές του – λουτρά.

Corinth-LoutrakiΤο Λουτράκι αποτελεί δήμο του Νομού Κορινθίας, μαζί με την Περαχώρα -της οποίας αρχικά απετέλεσε επίνειο- τους Αγίους Θεοδώρους, τα Ίσθμια, την Ποσειδωνία, τον Σχίνο, τα Πίσια και τους παραθεριστικούς οικισμούς γύρω και κοντά στην Λίμνη Βουλιαγμένης.

Το Λουτράκι έχει εύκολη οδική πρόσβαση από την Αθήνα (80 χλμ) μέσω της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, ενώ από την Πάτρα απέχει μόλις 120 χλμ. με πρόσβαση από τη δυτική Πελοπόννησο μέσω της Εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών. Με την Τρίπολη και γενικότερα με τη νότια Πελοπόννησο, συνδέεται μέσω της νέας εθνικής οδού Κορίνθου – Τριπόλεως. Παράλληλα, μικρές είναι και οι θαλάσσιες αποστάσεις από τα λιμάνια του Πειραιά και της Πάτρας.
HRAION

 • Με την αρχαία ονομασία ΘΕΡΜΑΙ, από την προστάτιδα των ιαματικών νερών Θερμία Αρτέμιδα, το Λουτράκι θεωρούταν πάντα η ιαματική πόλη.
 • Ήταν η αγαπημένη πόλη των Θεών, για αυτό και ο Απόλλων και η Ήρα είχαν τους ναούς τους εκεί για τη λατρεία τους.
 • Το Λουτράκι γεννήθηκε μαζί με τη Θεά Υγεία και μεγάλωσε στα χέρια του Ξένιου Δία.
 • Ένας σημαντικός αρχαίος πολιτισμός αναπτύχθηκε στην περιοχή Περαία σημερινή Περαχώρα, λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής θέσης του.
 • Ένα μεγάλης κατασκευής υδραγωγείο δημιουργήθηκε το 300 π.Χ.
 • Κατά τους προ-ρωμαϊκούς χρόνους το Λουτράκι ήταν ένα ζωτικής σημασίας κομμάτι της Κορίνθου, υπερηφανευόμενη για έναν ακμαίο πολιτισμό ισάξιο με αυτόν της Κορίνθου.
 • Κατά τη διάρκεια των Βυζαντινών χρόνων οι εκκλησίες χτίστηκαν γύρω από τα ιαματικά λουτρά.
 • 102_6761Εκτός όμως αυτών, σημαντικοί αρχαίοι και βυζαντινοί ναοί, υπάρχουν σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, o αρχαιολογικός χώρος της Περαχώρας, στο ακρωτήριο Ηραίον, που βρίσκεται κοντά στην εντυπωσιακή λίμνη της Βουλιαγμένης, αλλά και τα μοναστήρια στο βουνό των Γερανείων.
 • Η πιο πρόσφατη ιστορία του Λουτρακίου, που ονομάστηκε έτσι από τα θερμικά λουτρά που παρείχαν οι πηγές του, άρχισε το 1847 όταν έγινε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για τη θεραπεία ασθενών και άρχισε η οργανωμένη ανάπτυξη των εγκαταστάσεων γύρω από τις πηγές.
 • Το Λουτράκι χαρακτηρίστηκε ως Λουτρόπολη το 1925.
 • Με το πέρασμα των χρόνων δεν έχασε καθόλου την ιδιότητα αυτή, αλλά τόνωσε το τουριστικό της προφίλ αξιοποιώντας τα ιαματικά νερά, μια σειρά από φυσικές ομορφιές και τα κλιματικά προσόντα που κάνουν την πόλη, πέραν των άλλων, έναν προορισμό θεραπευτικού τουρισμού.

Αυτό το δώρο της φύσης, “το νερό της ζωής” όπως εύστοχα έχει χαρακτηρισθεί, αποτελεί σύμβολο για το Λουτράκι, αφού οι θεραπευτικές του ιδιότητες και τα ευεργετικά του αποτελέσματα είναι γνωστά δια μέσου των αιώνων.

Κάντε κλίκ εδώ για τα Αξιοθέατα

WIDE LOUTRAKI 1